Pic
Δηλώνοντας συμμετοχή στον αγώνα δρόμου Παναγία Μερέντα, αυτόματα αποδέχεστε και τους Όρους κ Προϋποθέσεις.

1. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν περάσει από πρόσφατες Ιατρικές Εξετάσεις.

2. Οι δρομείς τρέχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δική τους ευθύνη.

3. Οι ανήλικοι δρομείς συμμετέχουν με ΕΥΘΥΝΗ των ΓΟΝΕΩΝ τους.

4. Οι ανήλικοι δρομείς θα πρέπει να είναι γεννηθέντες μεταξύ 2005-2011.

5. Οι δρομείς παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία.

Το Running News για τον 5ο Αγώνα Δρόμου Παναγία Μερέντα

pic
Ο Κώστας Τσαγκαράκης από το Running News, περιγράφει τις εντυπώσεις του από τον αγώνα.

Είχα την τύχη να παραβρεθώ, όχι σαν δρομέας, γιατί τους τελευταίους μήνες έχω ένα σοβαρό τραυματισμό, αλλά σαν φίλαθλος – θεατής. Σ’ αυτό το απομακρυσμένο σημείο του Μαρκόπουλου Αττικής διεξάγεται για Πέμπτη συνεχή χρονιά αυτός ο αγώνας δρόμου, ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών δρομέων από όλη την Αττική, καθώς και δρομείς εκτός Αττικής. Οι δηλώσεις συμμετοχής είχαν ξεπεράσει τις εξακόσιες. Οι καιρικές συνθήκες όμως ήταν καθόλα αντίξοες. Βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες. Οι δρομείς όμως, που φημίζονται ότι είναι παντός καιρού, κατέφθασαν και με απαράμιλλο ενθουσιασμό έλαβαν μέρος στον αγώνα. Μερικοί πρόσφεραν διάφορα είδη τροφίμων μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των σκοπών του Ιερού Ναού.

Εδώ οφείλω να επισημάνω αυτά που θεωρώ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης (και αποτελούν και το λόγο για τον οποίο προβαίνω εγώ, που δεν είμαι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, στην αποστολή του παρόντος Δελτίου Τύπου):

Κεντρικός συντονιστής, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και εκφωνητής και εμψυχωτής και σημείο αναφοράς όλης της εκδήλωσης ήταν ο Πρεσβύτερος Σταμάτιος Νικολάκης. Ο ιερέας που συνδύασε την ιερωσύνη του με τη διοργάνωση ενός επίσημου αγώνα δρόμου, δηλαδή της άσκησης του σώματος, της ευκαιρίας που δίνει επί ΠΕΝΤΕ συνεχή χρόνια σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν. Πληροφορήθηκα ότι ο πατέρας Σταμάτιος, πριν να χειροτονηθεί ήταν αθλητής των μεγάλων αποστάσεων και του βάδην. Η αισιοδοξία του πατρός Σταματίου και των λοιπών διοργανωτών σχολιάζοντας την ασταμάτητη βροχή, την χαρακτήρισαν «ως αγιασμό» των αγώνων και έτσι με υπομονή συνέχισαν το έργο τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με συνέπεια ακριβώς την ώρα που είχε η ανακοίνωση. Προηγήθηκε ο αγώνας των 1.000 μέτρων για μικρά παιδιά. Βέβαια ήταν πολύ δύσκολη μέρα και τα μικρά παιδιά δεν προσήλθαν όλα όσα είχαν δηλώσει συμμετοχή. Κινδύνευαν να αρρωστήσουν. Έτρεξαν τελικά ΕΠΤΑ παιδάκια και τερμάτισαν καταχειροκροτούμενα από τους πολυπληθείς φιλάθλους και τους δρομείς των 10.000 μ. Αμέσως μετά, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για δύο συναθλητές μας που έφυγαν από τη ζωή: του Νίκου Ξένου και του Κυριάκου Λαζαρίζη, ακολούθησαν μερικές βραβεύσεις που είχε αποφασίσει η Οργανωτική Επιτροπή. Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 10.000 μ. Ο πατήρ Σταμάτιος, ως έμπειρος διοργανωτής, μέτρησε αντίστροφα από το δέκα προς το ένα και έδωσε την εκκίνηση. Μετά από 37,5 λεπτά κατέφθασε ο πρώτος δρομέας και ακολούθησαν άλλοι 202. Δηλαδή το πρωινό αυτό της βροχερής Κυριακής, μπροστά στο μικρό αλλά πολύ ιστορικό Εκκλησάκι της Παναγίας Μερέντας, τερμάτισαν 203 δρομείς και περιπατητές.